fredag 5. juli 2013

Sommertid

Når det er sommer er det mye som skjer, det er mye utetid og mange ting inne blir bortprioritert. Her blir det ofte til at skippertak må til for å få huset til å se presentabelt ut. Klesvask blir tatt når vi ikke lenger får døra til vaskerommet opp fordi det ligger så mye skittenklær innafor. Gulvene blir sveipet over av jifmoppen når jeg kjenner at det blir for mye rusk under barføttene når jeg går inne. Nei, det er ikke husarbeid som blir prioritert nå for tiden.
Været har vært fint for fjellturer og bare den siste uka har hele familien gått to turer, mens jeg har fått meg en tur alene.

Er heldig som har så spreke unger, og blir alltid imponert over hvor utholden de små føttene deres er! Litt skatter gjemt her og der hjelper også på motivasjonen til å komme seg helt fram!
Noe handarbeid har det blitt, men det er ikke store produksjon for tida. Har holdt på med Dale-kjolen som har vært en hit på strikkesida på facebook. Der skal overdel og kant under hekles og syes på stoff/skjørtet. Når man har en flink mamma til å hjelpe er det ikke noe problem å starte på ting man ikke kan. Så etter noen dager på besøk på Sletta, der jeg fikk se hvordan dette ble gjort, ble jeg ferdig med min første kjole i kveld. Den blir bursdagsgave til Gudattera mi. Bestemor har sydd to til hver av jentene, så de har jo da i grunn nok kjoler.. Men utrolig artig å lage disse, da man selv kan bestemme både farger og mønster på tøy. Mitt problem er at jeg har heklet to overdeler ferdig som jeg ikke finner stoff som jeg er fornøyd med. Har derfor kjøpt nytt garn for å hekle overdeler som passer til det tøyet jeg allerede har kjøpt.

Problemet nå er at katta har rotet vekk heklekroken min, som ble lagt på gulvet da jeg satt og skulle gjøre siste finish på kjolen.. Jaja, den dukker vel opp et sted!
Her er ihvertfall to av kjolene. Den til venstre er Mathea sin fra bestemor og den til høyre har jeg laget :)

2 kommentarer:

  1. Kjempeflink har du vært! Alltid artig å lære noe nytt. La rusket i huset bare være. :)

    SvarSlett
  2. Kjempeflink har du vært! Alltid artig å lære noe nytt. La rusket i huset bare være. :)

    SvarSlett