fredag 11. januar 2013

Vi er i mål!!!!

6.januar ble den store dagen, i år som for 4 år siden da Mia ble født :) Den planlagte bursdagsfeiringen av fireåringen vårs ble uten mammaen og pappaen, men hun fikk derimot en perfekt lillebror i bursdagsgave!
Våknet kl 04.40 på morgenen og kjente at nå skulle det store skje! Med rier som kom med 8-10 minutters mellomrom sto jeg opp å spiste litt. De var regelmessige, men kom ikke noe oftere, så jeg lot de andre sove til kl 07.30. Da våknet jentene, pappaen ble vekt og tante og onkel ble oppringt og gitt beskjed om at de måtte være barnevakt. Ungene ble hentet og fikk være med på handballturnering, jeg og Tor-Magne pakket ferdig bagen og kjørte til UNN i halv ni tida. I bilen kom riene oftere, men de roet seg noe da vi kom frem og ble undersøkt. Ble heldigvis innlagt, og nå gikk det bare rette veien :) Kort fortalt ble det en tur i badekaret, noe som hjalp godt på en periode, så bar det opp i senga med varmeputer på ryggen. Nå kom riene oftere og var kraftigere, så lystgassen ble også tatt i bruk. Kl 14.02 gikk vannet og lillebror ble født 14.07. Den gleden over å være ferdig kan ikke beskrives! Det samme gjelder den følelsen å få babyen lagt på magen etterpå! Større lykke på jord tror jeg ikke det finnes! Siden Mia skulle ha besteforeldre, tante og onkel i bursdag, var det bare å ringe for å si at de kunne komme innom før feiringen. Å se de stolte storesøstrene rørte virkelig mammahjertet.
 De syntes selvfølgelig også at han var kjempesøt. Mia var overrasket over at han ikke kunne gå eller snakke, men konkluderte med at det var bra for da kunne han ikke rømme.
Siden lillebror enda ikke var målt og veid, fikk storesøstrene være med å gjøre det. De var veldig fasinert over navelen og tisseluren. Gutten ble målt til å være 52 cm lang og 4384 g. Barnepleieren mente at han hadde nok vært 4500 g, men siden han hadde beket mye (bærsjet), var vekten gått ned, En stor gutt altså!
Jeg og lillebror ble på barselhotellet til tirsdag, da ble jeg for sulten, rastløs og fikk hjemlengsel. Å ikke ha tilgang på den maten jeg hadde lyst på, gjorde meg nesten sprø :)
Hentesettet jeg strikket for tre år siden fikk jeg heldigvis bruk for!
Nå har vi vært hjemme i tre dager. Tre dager hvor mye av tiden har gått til å fungere som melkeri - har en gutt med stor matlyst! Å omstille seg til å sove kun 2-3 timer for så å måtte gi pupp er et sjokk for kroppen, men kjenner heldigvis at nå begynner jeg å bli vant. Lillebror er en skjønn skapning som det er verdt å gjøre alt for, selv om han allerede har tisset på meg to ganger mens han lå på stellebordet! Nå skal tiden fremover brukes til å bli enda bedre kjent med han og nyte babytiden!
God helg alle sammen :)

4 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye! Stor fin gutt! Du er rik!
  Tror jeg må følge deg.

  God helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så fin blogg og så fine unga <3 GRATULERER igjen,alle sammen :) Har lillegutt fått navn enda...? :) God helg til dæ og dine, Renate :) Klem fra Merethe :)

  SvarSlett
 3. Takk, takk :) ingen navn enda på lillebror, men håper vi blir enige snart, både voksne og storesøstrene ;)

  SvarSlett
 4. Hei, og gratulere med lillegutten!!
  Klem fra Mary og Hugo

  SvarSlett