søndag 4. desember 2011

Å da va helga snart over..

Ei innholdsrik helg, uten julestress, er snart over! Ei helg med masse familiekos og aktiviteta som har gleda både store og små. Lørdagen starta halv ni, noe vi ikke er så veldig vant til. Normalt sett våkner Mia en time tidligere, så vi ropte hurra og våkna alle sammen med godt humør. Pappaen i huset fikk sove enda lengre, men regner med han var fornøyd han også! Siden vi er i begynnelsen av desember og mange må bruke lørdagene på kjøpesentre, tenkte jeg at da skulle vi benytte sjansen til å dra i bassenget på Elisabethsenteret. En veldig god idè var det!! For der var det ikke mange familier og vi hadde god plass å svømme rundt på! Mathea storkoser seg i vann, hopper og dukker, Mia brukte litt lenger tid på å bli trygg, men hun kom seg hun også! Etter at vi var nydusja og påkledt, tok vi en tur til Jekta for å se om vi fant nye julelys til grantreet ute. Det gjorde vi (pluss litt andre ting..) og Tor-Magne hengte de opp når vi kom hjem. Pepperkakedeig, kakemanndeig og pizzadeig med laget når vi kom hjem, men bare pizzaen ble bakt den dagen :)
I dag, søndag, ble det også en avslappende formiddag. Vi bakte pepperkaker og kakemenn før vi trillet/gikk bort til Nordgården. Mange biler og mange folk, men det var kjempekoselig! Så artig for ungene å se alle dyrene og ikke minst alle nissene.
Her fikk Mathea hjelpe høggenissen med å høgge ved :)
Her blir høna strøket lenge og vel! Det var veldig fasinerende at den sov hele tiden og at hodet nesten var borte. I tillegg til hønene var grisungene også veldig deilige å stryke i følge Mathea.
I morgen reiser jeg til Oslo på Ny Giv skolering. Gleder meg og tror det kommer til å bli veldig lærerrikt. Så får vi se hvor mye som er mulig å få gjennomført i klassene, for jeg håper de kommer med forslag som er lette å få til og kan brukes på alle elevene, ikke bare de som sliter mest!
God adventstid videre til alle sammen!

TENN LYS !   (Eyvind Skeie)


Tenn lys ! 
Et lys skal brenne for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.


Tenn lys !
To lys skal skinne for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.


Tenn lys!
Tre lys skal flamme for alle som må sloss.
For rettferd og for frihet. De trenger hjelp av oss.
Må ingen miste motet før alle folk er ett.
Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.


Tenn lys !
Nå stråler alle de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam.
Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så.
Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.

1 kommentar:

  1. Hyggelig lesning! Morsomt å høre at dere har kosa dere både hjemme og på nissegården. Sees på Plaza i morgen! :-)

    SvarSlett