tirsdag 24. mai 2011

Bedre feit og veltrent enn slank og utrent!

Synes jeg har hørt det før ja, og i dag kunne vi lese på http://www.vg.no/ at det er bedre å være feit og veltrent enn slank og utrent! I artikkelen viser de til forskningsresultater som sier at om overvektige trener så brukes fettet i blodet som drivstoff. Redusert fettinnhold i blodet reduserer farer for hjerte- og karsykdommer. Slanke mennesker som ikke trener kan være det som mange kaller for «innefeite», det vil si at de har mye fett i blodet.
Men hvor farlig fettet er kommer mye an på hvor på kroppen fettet sitter. Å ha det rundt magen er farligst. Er kiloene jevnt fordelt over hele kroppen er det helsemessig mye mindre farlig. BMI kan derfor i enkelte situasjoner være en dårlig indikator på helse. Livvidde er et bedre mål!
Overvektige mennesker som trener, uten å klare å gå ned i vekt, kan likevel ha stort helsemessig utbytte av det. Ved trening vil ofte noe av fettet omgjøres til muskler. Rent helsemessig er det selvsagt best å være både slank og veltrent. Men trening reduserer ekstrarisikoen ved å være overvektig.
tjukk og tynn blogg
De fleste har selvsagt et ønske om å være slank og for mange er det forfengelighet som er årsaken. Kanskje kan dette være en tankevekker.?! Å være tynn, men usunn kan faktisk være like farlig som å være overvektig!
Men da lurer jeg på...hvordan er det da med de som er slank og trener regelmessig, men ikke har et helt bra kosthold?? Tror at jeg til tider kommer inn under den kategorien.. Desverre faller min mistanke mot at det ikke er helt bra  :/

1 kommentar:

  1. Det beste er jo å være syltynn rundt anklan:)

    SvarSlett