mandag 9. mai 2011

Å planlegge ferie med 2 små...
For første gang skal vi, en familie på fire, reise til det store utlandet på ferie. Selv om det enda er en stund til er det flere ting som bør ordnes i god tid i forveien! For eksempel pass. Jeg har allerede erfart at det ikke er lett å få tatt bilde av en aktiv 2-åring som ikke klarer å holde munnen lukket i mer enn 2 sekund!! Det har resultert i mange merkelige passfoto på kjøleskapet, men nå har jeg funnet ut at man kan ta bilde hjemme og fotobutikken kan redigere det til et passfoto. Da kan jeg ihvertfall ta ubegrenset bilder uten at pengene forsvinner ut i sluket. Heldigvis var det litt lettere å få Mathea til sitte slik hun skulle, men hun har uttrykt bekymring for søstra som risikerer å ikke få være med på ferie om hun ikke er ordentlig på bildet :)
Andre ting jeg har skjønt er viktig å ha i orden er forsikringer og helsekort, samt ha alle viktige tlf-nr nedskrevet. Kanskje jeg bare må ta med hele telefonkatalogen for sikkerhetsskyld...
Så er det medisinskapet som også bør få plass i kofferten, samt bleier, DVD'er, tegnesaker, bøker, antibakterielle våtservietter, solkrem, klær med UV-beskyttelse, solbriller, badesko osv osv. Hvordan vi skal komme oss avgårde med bare to kofferter ser jeg foreløbig på med stor forundring..
En stor bekymring jeg har i forkant av ferien er hvordan jeg skal klare å unngå at ungene kommer bort i fra oss voksne. Mia er en vandrer, så hun bare går sine veier uten å være oppmerksom på om hun går ifra oss. Mathea er litt mer "redd", men man vet jo aldri hva som kan skje. Jeg har bestemt meg for å ta alle forhåndsregler jeg vet om. Ungene i band, armband med navn og tlf-nr, skrive navn og tlf.nr med sprittusj på kroppen, kanskje er det mulig å få tak i en fotlenke de kan bære slik at vi til en hver tid kan vite hvor de er eller om de bærer walkie-talki eller babysitter så piper den om de kommer for langt unna meg eller pappaen. Å miste ungene ut av synet er den store skrekken, så at det er viktig at vi tenker over hvordan vi skal forhindre det er det ingen tvil om!
Jaja, til tross for store forberedelser håper og tror jeg at det blir en fantastisk opplevelse å få oppleve Frankrike med hele familien. Vi teller ned :)
Bilde

1 kommentar:

  1. kjenner til tendensene, derfor blir det bare Lycksele på oss i sommer :)

    SvarSlett