fredag 23. mai 2014

Fortsatt vår..Her i nord jobber termometeret fortsatt med å komme seg opp i gradene! Å komme seg over 10 ser ut til å være vanskelig, noe som gjør at dunjakken fortsatt henger lett tilgjengelig sammen med regnklær, votter og luer i ulike tykkelser. Ikke mange dager igjen av mai måned og jeg kan vel allerede konkludere med at vi ikke får en like fin og varm mai som i fjor.. Men snøen er borte fra plenen og ungene kan stortsett gå med joggesko ute - små gleder!
Vi vet hvor vi bor.. Når vi bor så langt nord blir hver dag som er varmere enn 12-13 grader mottatt med stor glede og entusiasme, om det blir så varmt at vi kan gå ut uten jakke er det himmelsk! Men vi står han av! Vi har trua på at det kommer godt vær snart. Og vi trenger ikke mange dagene med fint vær før vi er strålende fornøyd og snakker om tidenes beste sommer, ihvertfall den beste på mange år!
At de snakker om 25-30 grader sørpå disse dager er nesten vanskelig å ta inn over seg. Er det virkelig samme land vi bor i?? Litt misunnelig kanskje, sånn bittelitt, men vi i nord slipper ihvertfall unna snegler, slanger og andre småkryp som trives best sør for polarsirkelen. Vi har så og si aldri skogbrannfare! Plenen trenger ikke å bli klipt mange ganger iløpet av sommersesongen, bikinien varer år etter år (blir aldri utslitt), vi slipper varme soverom på nettene og kan sove godt, vi trenger ikke rydde vinterklærne bort (de blir bare liggende i skapet lett tilgjengelig), det samme gjelder sparken, kjelken og skiene (setter de bare bak huset- klar til bruk når vinteren plutselig er tilbake).
Er takknemlig for å bo her jeg bor forresten! Natur, herlige folk og sjarmen med alle årstidene blandet sammen i et sammensurium er fasinerende og flott!
                                                            I LOVE NORD-NORGE1 kommentar:

  1. Vi reiste fra Bergen til Kirkenes med hurtigruta i slutten av juli i fjor, og været var strålende på hele turen. Vi hadde 22 varmegrader og helt vindstille på Nordkapp. Jeg drømmer bare om en tur til....
    Som du sier er det viktig å ta vare på godværsdagene og glede seg over skiftende årstider.

    Riktig god helg fra Uvdal i sol, litt vind og verandavær midt på dagen.

    Klem

    SvarSlett