lørdag 17. september 2011

Småstrikk i høstmørket..

Etter at høstmørket sakte, men sikkert har innhentet oss i nord også, ble jeg nødt å ta et dypdykk ned i garnkurven min for å få en oversikt over innholdet. Status: mye restegarn.
Ble for noen uker siden endelig ferdig med en genser str 4 år strikket av sandnes alpakka garn. En flott genser ble det som skal gis bort i gave til jul. Min tålmodighet er ikke stor når det gjelder det å få ferdig prosjekt jeg har startet på, så for å unngå utålmodighet har jeg lest meg gjennom mange inspirerende blogger for å finne små prosjekter jeg kan starte på. Kanskje får jeg brukt opp noe av restegarnet også!
Det første jeg kom på i forhold til små ting å strikke, var oppvaskkluter. Selvfølgelig hadde jeg ikke noe bomullsgarn liggende, så måtte på handling.. Foreløbig ikke noe restegarn brukt. Etter å ha prøvd ut ulike oppskrifter på kluter var jeg klar for å prøve noe annet.
På http://www.tostrup.net/blog/archives/282 fant jeg oppskrift på noen søte smekker som jeg har strikket. Selvfølgelig måtte jeg ut å handle inn mer garn i litt mer spreke farger. Tuene er strikket med petunia, mens smekkene er strikket med mandarin petit. Status: fortsatt like mye restegarn..
Så for egen samvittighetsskyld følte jeg at jeg måtte få brukt noe av restene. På http://kriiistine.blogspot.com/ fant jeg inspirasjon til å prøve meg på en hals. Min kunnskap om garntyper er minimal, så prøvde meg på en barnehals med garntypen alfa på pinnestr 5. Ikke helt fornøyd med resultatet, men det ble nå som det ble. Selvfølgelig var det ikke nok garn av samme farge til hele halsen så måtte bruke svart til slutt. Men nå ble ihvertfall noe av restgarnet brukt :)
Det bar tilbake til garnbutikken for å kjøpe rundpinne nr 4 og et bedre egnet garn, så neste prosjekt blir en hals som ligner mer på den Kristine har bilde av i sin blogg. Likte den!

Den siste tiden har jeg smertefullt fått erfare at livet er sjørt og kan plutselig ta uante vendinger. Så jeg vil bare minne alle dere som leser dette på å vise de dere har rundt dere at dere setter pris på dem!
Jeg håper Tor-Magne, Mia og Mathea (samt resten av familien min) vet hvor glad jeg er i dem! Håper også mine bønner blir hørt og at neste uke gir oss positive svar

4 kommentarer:

 1. Du e så flink og effektiv med det her garnet :-))
  Jeg er veldig glad i deg og dine der borte. Koselig å ha jentene litt i ettermiddag. Dagene går litt for fort, håper hele tiden man skal få bedre tid til å være mer i lag med de nærmeste. Håper og krysser alt jeg har for at dokker får gode svar og resultat til uka. Stor klæm :-)

  SvarSlett
 2. Kjenner meg så absolutt igjen når det gjelder både tålmodighet og restegarn...;)
  Lykke til med det som står på for tiden! <3

  SvarSlett
 3. Skulle visst også ryddet litt i garnet...fikk i allfall litt idea til småstrikk ved sia av lekselesing :)Kanskje du kunne strikka noe til prematuravdelinga av alt restegarnet,lappeteppe?
  arti å være innom å lese bloggen din og håpe det går bra til uka(syns det hørtes litt skummelt ut...)Klem fra en anna overfylt garnkurv :))

  SvarSlett
 4. takk førr tipset om prematuravdelinga sissel :) det skal æ jammen tenke på! veldig arti at dåkker kommentere innleggan, d like æ :D

  SvarSlett